~ Comenius ~

DISEMINARE

“KNOWING THE PAST TO UNDERSTAND THE PRESENT”

Prima Reuniune de Proiect    Din 1 august 2012 Colegiul National Radu Negru Fagaras este partener in proiectul scolar multilateral Comenius KNOWING THE PAST TO UNDERSTAND THE PRESENT ("Sa cunoastem trecutul pentru a intelege prezentul"), proiect in curs de derulare, inregistrat cu numarul de referinta 12-PM-504-BV-ES, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, Programului Sectorial Comenius, component al Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii. Acest proiect se va desfasura pana in 31 iulie 2014 si reuneste parteneri din cinci tari europene : Romania (Fagaras), Spania (Moreda), Lituania (Vilnius), Turcia (Istanbul) si Suedia (Stockholm), care si-au propus ca in decursul celor doi ani de proiect sa coopereze in vederea atingerii obiectivelor principale ale proiectului.

    Ceea ce urmareste proiectul cu precadere este promovarea atitudinilor pozitive fata de trecutul si prezentul tarii noastre dar si un dialog cultural, sustinut intre toate tarile implicate in parteneriat. Urmarim perfectionarea abilitatilor de comunicare in limba engleza si motivarea elevilor nostri de a-si dori sa cunoasca mai bine spatiul european. Ca produse finale propune o varietate de strategii si instrumente didactice bazate pe activitati centrate pe elev, care pot fi publicate pe blogul proiectului si pe site-ul institutiei noastre dar si in presa locala.

    Obiectivele primei reuniuni de proiect care s-a desfasurat in IES Valle de Aller, Moreda, in perioada 8 -11 Noiembrie, 2012, au fost: integrarea proiectului Comenius in programul curricular al scolilor partenere, schimbul de pareri cu privire la programul proiectului, calendarul activitatilor, stabilirea modului de comunicare pe parcursul proiectului.

    Au avut loc sedinte de lucru privind mobilitatile elevilor si profesorilor participanti la proiect, dezvoltarea planului de lucru, pregatirea rapoartelor, introducerea logo-ului proiectului, prezentarea tarii, regiunii, orasului si scolii fiecarui partener, stabilirea modului de comunicare, crearea site-ului si grupului KPUP (Knowing the Past to Understand the Present), crearea blogului oficial al proiectului, organizarea vizitelor si activitatilor proiectului conform cu directiile stabilite de la inceput si inscrise in formularul de aplicare aprobat, discutarea si stabilirea datelor cand vor avea loc vizitele cu elevii.

    De asemenea, au avut loc vizite culturale urmarind introducerea principalelor obiective turistice ale regiunii si cunoasterea prin observatie directa a specificitatii zonei.

    Diseminarea primei reuniuni de proiect din Spania se efectueaza in prezent la nivelul scolii, la indicatiile Directiunii, si este urmata de sedinte de lucru, activitati la clasa precum si activitati extracurriculare in cadrul Clubului Comenius al Institutiei noastre, realizate de coordonator si echipa de proiect formata din: profesor Bogdan Ion Directorul Colegiului, profesor Remus Mogos, Director adjunct, profesor coordonator proiect Bica Eugenia, responsabil Catedra de engleza si al Comisiei pentru proiecte internationale, profesor Ionut Marcela, coordonator de proiecte si programe de educatie, profesor Micu Elena, responsabil Catedra de socio-umane, profesor Manduc Alina, responsabil Comisia dirigintilor, profesor de istorie Comaromi Cristian, profesor de limba spaniola Negrila Anca, profesor de limba romana Gogea Magda, profesor de limba romana Nastasa Adriana, profesor de limba romana Anca Mogos, profesor de informatica Suciu Dana, profesor Ionut Dorin, membru in Consiliul de Adminstratie.

Dorim mult succes elevilor implicati si echipei de proiect!

     Proiectul "KNOWING THE PAST TO UNDERSTAND THE PRESENT" ("Sa cunoastem trecutul pentru a intelege prezentul") este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Sectorial Comenius al Proiectului de invatare pe tot parcursul vietii. Informatii furnizate reprezinta responsabilitatea exclusiva a echipei de proiect, iar A.N.P.C.D.E.F.P. si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care este folosit continutul acestor informatii.
Blog: http://cnrnkpupchronicles.blogspot.ro/
GALERIE      

Diseminare-Intalnire Turcia 2013           

Diseminare-Suedia 2013            

Diseminare Romania 2013

Diseminare Lituania 2014    GALERIE

Diseminare Spania 2014

Made for Europe