~ Magia Stiintei ~

     
 Titlul proiectului: "Magia Stiintei" - Proiect finantat prin Fondul Stiintescu Tara Fagarasului
 Perioada de desfasurare: ianuarie - iunie 2017
 Beneficiari:  elevii claselor II-XII

 Echipa de proiect:
    JOANTA VASILE - profesor coordonator al proiectului
    SANDRU MARIANA, POTROVITA ILEANA - profesori
responsabili cu diseminarea proiectului la ciclul primar
    MIJA TEOFIL, BOERIU MARIA - invatatori, responsabili
cu diseminarea proiectului la ciclul primar
    NOVAC TEODORA - responsabila cu tehnoredactarea
proiectului si diseminarea la clasele II-IV
    VINTILA RARES, BADEA RAFAELE, BEREA MATHIAS,
MIJA ALESSIO - elevi, responsabili cu implementarea proiectului si promovarea acestuia
    DRAGOS SERENUS - elev, administrator site

Descrierea proiectului:
    "Nimic nu este intamplator, ci totul se intampla dintr-o cauza si in mod necesar!" spunea Democrit, iar alegerea acestei cugetari nu a fost deloc intamplatoare. Existenta Fondului Stiintescu vine in sprijinul elevilor pentru care stiintele exacte par domenii seci, pline de informatii complicate si fara aplicabilitate. Nimic mai eronat. Prin intermediul acestui proiect, elevii colegiului nostru vor afla explicatia fenomenelor care ne inconjoara si care, ascunse in spatele unor definitii aparent fara sens, dau consistenta si justificare vietii.
    Prin intermediul acestui proiect, cadre didactice, specialisti, voluntari si un numar cat mai mare de elevi se vor implica in realizarea de PED-uri(Proiect-Experiment-Dispozitiv), caci aplicabilitatea si spectaculozitatea acestora vor starni interesul tinerilor pentru subiecte de stiinta si tehnologie. Evidentierea in cadrul activitatilor a cate unui fenomen esential va determina concentrare si relevanta. Categoric nu va lipsi interactivitatea, tinerii preferand o astfel de metoda prin care isi pot activa creativitatea. Pentru ca toate aceste afirmatii sa prinda contur este nevoie de echipamente, tehnologii, instrumente, fiindca "ceea ce auzi, uiti; ceea ce vezi, retii; ceea ce faci, inveti".

Principalele activitati:
a) Sectiunea "Aeromodele": asamblarea si lansarea unor planoare de tip Balsa, cu anvergura aripilor de 360 mm si lungimea de 300 mm, in echipe mixte (elevi de gimnaziu si ciclu primar);
b)Sectiunea "Efectele curentului electric" - crearea de diferite montaje/experimente;
c)Spectacolul stiintei

GALERIE