Istoria colegiului * Corpul profesoral * Directorii colegiului * Secretari-sef

1869-2023

      Cea mai veche institutie de invatamant secundar din Tara Fagarasului este liceul "Radu Negru". La 13 septembrie 1869, prin efortul carturarului transilvanean Ion Codru Dragusanu, vice-comitele (subprefectul) judetului Fagaras, a fost infiintata "Scoala capitala" (centrala), cu predare in limba romana. Aceasta scoala superioara ortodoxa a functionat sub diferite denumiri, dar cea mai reprezentativa a ramas cea data de carturar. Dragusanu insusi i-a dat numele legendar "Radu Negru".

      Scoala avea caracter confesional si a functionat cu 4 clase si 3 invatatori pe langa biserica ortodoxa din Ulita Grecilor,strada care astazi poarta numele carturarului. Apoi s-au adaugat 2 clase de liceu si o scoala pentru adulti. La infiintarea acestei unitati de invatamant romanesc au contribuit cu sume importatnte de bani mari personalitati ale culturii romanesti :Ion Heliade Radulescu (presedintele Academiei Romane), Simion Barnutiu, George Baritiu, Timotei Cipariu, August Treboniu Laurian, Florian Aaron, mitropolitul Andrei Saguna, Vasile Alecsandri, V.A.Urechia, Titu Maiorescu, C.A.Rosetti, George Lahovari, Stefan Golescu, Ion Campineanu, Cezar Bolliac, Papiu Ilarian, precum si tarani din satele fagarasene. Au mai contribuit:Camera Legislativa a Romaniei, consiliile judetene Muscel, Arges, Prahova si Buzau. Scoala Centrala "Radu Negru" se desfiinteaza dupa 4 ani de la infiintare, in 1873, din lipsa de fonduri, dar samanta de invatatura in limba romana a rodit in toate satele de la poalele Fagarasului.In localul scolii continua insa sa functioneze, intre 1873-1922, o Scoala Confesionala Romana Greco-Orientala,dar numai cu un invatator.

     Din anul 1877 a functionat in Fagaras, in mai multe locatii inchiriate, o scoala numita Scoala Civila de Stat , cu elevi din toate paturile sociale si din toate etniile,avand doua sectii: - scoala civila pentru baieti(transformata ulterior in scoala comerciala, cu trei clase) si - scoala civila pentru fete(transformata ulterior in Scoala medie de fete-condusa de directorul Gheorghe Dragos in perioada 15.03.1919-1940). Incepand cu anul 1880, scoala a functionat in strada Becleanului(astazi strada Doamna Stanca) in cladirea CASEI JUDETULUI,cladire oferita scolii de Consiliul orasului. Dupa ce autoritatile au hotarat,prin Ordinul 27814/23 iunie 1898 al Ministerului Instructiei Publice (Miniszterium Allami Oktatas) de la Budapesta, infiintarea in Fagaras a unui Gimnaziu Central Regal Maghiar (A fogarasi Magyar Kir-Allami Fogymnasium) cu 8 clase(I-VIII -corespunzatoare claselor V-XII de astazi), acest gimnaziu(liceu) a functionat ,de la infiintare pana in anul 1909, in ultima locatie a cladirii Scolii Civile Prin acelasi ordin s-a desfiintat Scoala civila de stat si Scoala de studii comerciale pentru de baieti.S-a stabilit ca pe masura ce se infiinteaza o clasa de gimnaziu curs inferior(I-IV) sa se desfiinteze o clasa a Scolii civile de stat de baieti si pe masura ce se infiinteaza o clasa de gimnaziu curs superior(V-VIII) sa se desfiinteze o clasa a Scolii superioare de comert. Liceul si-a inceput activitatea tot in anul 1898 odata cu infiintarea clasei I curs inferior(corespunzatoare clasei a V-a de astazi). In toamna anului 1902, s-a infiintat clasa a V-a(corespunzatoare clasei a IX-a de astazi) curs superior, iar in anul 1905 functiona si clasa a VIII-a(corespunzatoare clasei a XII-a de astazi).

      Construirea unei cladiri noi pentru Gimnaziul de Stat a fost executata,in stil baroc, pe strada ce a purtat succesiv denumirile Hurezului, Radu Negru si apoi Scolii, intre anii 1907-1909. Cladirea avea 12 incaperi la subsol si 49 incaperi, cu 12 dependinte, la parter, etajul I si etajul II. Incepand cu anul scolar 1909-1910, cele 8 clase gimnaziale de baieti s-au mutat din sediul Scolii Civile de fete,in pomposul edificiu de pe malul stang al raului Berivoi,pastrandu-si numele . Edificiul din 1909 este actualul sediu al Colegiului National "Radu Negru". Dupa 1 Decembrie 1918, cand a avut loc Marea Unire, liceul a fost transformat radical si a fost subordonat statului roman. Astfel, la 2 februarie 1919, Consiliul National Roman din Fagaras, prin primul prefect roman al judetului Fagaras Octavian Vasu si prin profesorul Vasile Stoicanea din partea liceului, ia in primire cladirea trecand-o sub conducerea Consiliului Dirigent Sibiu. In urma acestei preluari,prin Hotararea Resortului Cultelor si al Instructiunii Publice-dependent de Consiliul Dirigent Sibiu- scolii i s-a schimbat denumirea ,in luna octombrie 1919,din Fogarasi Allami FOGYMNASIUM (Gimnaziul de stat din Fagaras) in Liceul "Radu Negru" Fagaras. Incepand cu anul scolar 1919-1920, cursurile s-au predat numai in limba romana, functionand clasele I-VIII de liceu(corespunzatoare claselor V-XII de astazi). Scopul principal al scolii superioare , create in 1869, a fost realizat cu succes de catre Liceul "Radu Negru", care si-a deschis cursurile la 6 octombrie 1919, avand menirea sa indeplineasca sperantele si idealurile sfinte ale inaintasilor de la 1869 si ale celor care infaptuisera Marea Unire. Scoala si-a pastrat de-a lungul anilor renumele impus inca de la infiintare de carturarul Codru Dragusanu.

     In perioada 1919-1940, acesta scoala se constituie ca un liceu de elita. Existau in tara doar 25 de astfel de licee.Selectia pentru admiterea elevilor in liceu, dar si pe parcursul anilor de studiu era deosebit de severa.De exemplu,in anul scolar 1920-1921, in clasa I (corespunzatoare clasei a V-a de astazi) au fost inscrisi 175 de elevi,iar dupa sapte ani de studiu,in clasa a VIII-a, au mai ramas doar 27. Pentru evaluarea activitatii corpului profesoral, ministerul trimitea in liceele de elita mari personalitati ale culturii romane. Astfel Liceul "Radu Negru" este vizitat si evaluat la modul laudativ de urmatorii profesori universitari: Nicolae Iorga,Ovid Densusianu,Mihail Dragomirescu. Si examenele de bacalaureat se desfasurau sub presedintia unor cunoscuti profesori universitari si mari personalitati ale culturii, literaturii si invatamantului romanesc. Majoritatea elevilor care au urmat cursurile liceului in perioada 1919-1948 erau copii de tarani,iar pentru ei principalele valori erau munca, omenia si cinstea.
     In perioada celui de-al II-lea razboi mondial in cladirea liceului a functionat Spitalul Militar Zona Interioara nr.245. De-a lungul deceniilor, liceul "Radu Negru" devine un principal factor de cultura, centrul vietii spirituale din Tara Fagarasului. Liceul a pastrat filonul spiritual de romaneasca simtire perpetuandu-l prin azi spre viitorime. Numarul mare de absolventi, intre care personalitati de marca ale vietii sociale, culturale, politice romanesti, este un argument suprem pentru prestigiul incontestabil al acestei scoli, in tara si dincolo de granitele ei. Atat profesorii, cat si absolventii au facut cinste scolii fagarasene. Mari oameni de cultura au reprezentat aceasta scoala, despre care Nicolae Iorga a avut doar cuvinte de lauda . La fel ca si atunci,si in acesti ani, renumele Colegiului National "Radu Negru" se afla la loc de cinste. O cladire impunatoare, cu intrare solemna, scari monumentale, clase spatioase, sali specializate pentru disciplinele care necesita activitati experimentale, mobilier elegant, biblioteca mare, profesori eminenti.

     Reforma schimba din nou numele liceului. Prin reforma din 3 august 1948, Liceul "Radu Negru" isi pierde din nou numele devenind Scoala Medie nr.1.
     Apar si alte schimbari:

     Reforma a avut insa si elemente benefice precum disparitia apasatoarelor taxe scolare, cresterea numarului de clase, manuale gratuite, burse scolare, disparitia pedepselor corporale, sprijin permanent din partea marilor intreprinderi, precun Combinatul Chimic, UPRUC si amplificarea activitatilor extrascolare. Cu toate aceste schimbari, profesorii au pus pe prim-plan lectia la clasa, pastrand astfel renumele scolii. Dintre marii profesori care au urcat la catedra scolii ii putem aminti pe: Dumitru Viziru(director si profesor de stiinte naturale), Remus Popovici (director si profesor de latina), Eugen Dumitrescu (director si profesor de filozofie si psihologie), Nicolae Damian(director adjunct si profesor de istorie), Serban Cornila (director si profesor de literatura romana), Gheorghe Hanes (director adjunct si profesor de limba si literatura romana), Dionisie Sabadus(profesor de matematica), Filip Pop(profesor de chimie), Alexandru Galea (profesor de fizica), Ion Ciungu (profesor de geografie), Petre Marcu (director si profesor de franceza), Ion Receanu (profesor de franceza), Nicolae Comaniciu (profesor de istorie), Mihai Aprozeanu( profesor de geografie), Vasile Sica (director adjunct si profesor de educatie fizica), Stefan Nica ( profesor de educatie fizica), Lucia Negrea (profesoara de franceza), Octavian Simen (profesor de muzica), Ionel Dascalu (profesor de matematica), Silvia Barcutean (profesor de limba si literatura romana), Silvia Lungu (profesoara de chimie), Nicolae Racheru (director adjunct si profesor de matematica), Didina Dolejan (profesoara de psihologie), Doina Nicula (profesor de matematica), Raisa Dumitrescu (profesoara de limba rusa), Tania Constantinescu (profesoara de limba rusa), Socol Nicolae (profesor de stiinte naturale),Maria Galcenco (profesoara de stiinte naturale), Valentina Radoi (profesoara de matematica).

     Liceul si-a pastrat renumele nu numai prin tinuta academica a profesorilor, dar si prin performantele elevilor. Conducerea si organizarea intregii activitati economice, didactice, medicale si administrative a orasului Fagaras a fost asigurata, in cea mai mare parte, de absolventii colegiului nostru.      In anul 1961 liceul a primit denumirea de Liceul Nr.1 Fagaras.

     In anul 1970 liceul si-a recapatat, din nou, vechea denumire de Liceul "Radu Negru" Fagaras.
     In anul toamna anului 1977, se produce o schimbare radicala. Liceul nr.2 (actualul Colegiu National "Doamna Stanca") se transforma in scoala generala. Clasele I-VIII de la "Radu Negru" sunt transferate aici, iar clasele de liceu trec la "Radu Negru". Atunci, o parte a corpului profesoral al liceului "Doamna Stanca", se transfera la "Radu Negru". Este vorba de profesorii Ion Funariu-limba si literatura romana, Cornea Pantelimon-franceza, Gheorghe Lazea-matematica, Silvia Lungu-chimie, Adriana Fagarasanu- fizica. De atunci au crescut si mai mult performantele scolare ale liceului "Radu Negru". S-au inregistrat cele mai bune rezultate la olimpiadele scolare, la toate disciplinele, la competitiile artistice sau stiintifice la nivel judetean, republican sau mondial.
In anul 1978 a primit denumirea de Liceul de matematica-fizica "Radu Negru" Fagaras. In anul 1982 a primit denumirea de Liceul Industrial "Radu Negru", Fagaras pentru ca, 8 ani mai tarziu sa primeasca denumirea de Liceul Teoretic "Radu Negru", Fagaras.
     Elevii liceului au fost recompensati pentru rezultatele la olimpiade cu importante premii, mentiuni, premii speciale,premiul I la fazele nationale si internationale ale concursurilor, la disciplinele : matematica, chimie, limba romana, fizica, biologie, limbi moderne si disciplinele tehnice.
     Cea mai mare performanta a elevilor liceului ii apartine lui Dan Nicusor, indrumat de prof.Sorin Cocorada. In anul 1987, a obtinut Premiul intai la Olimpiada Internationala de Matematica de la Havana(Cuba) si premiul intai la Balcaniada de Matematica de la Atena(Grecia), iar in anul 1988, a obtinut premiul intai la Olimpiada Internationala de Matematica de la Sydney(Australia). Merite si rezultate deosebite le-au avut, sub indrumarea prof. Greavu Traian, urmatorii elevi:

Un alt elev de exceptie al liceului nostru a fost Mircea Dinca, elev al liceului nostru intre anii 1995-1999. Pe parcursul liceului el a obtinut multe premii si mentiuni la olimpiadele de chimie. Sub indrumarea prof. Dan Pandrea a obtinut:

         In anul 2008 scoala noastra a fost reprezentata la Olimpiada Internationala de Filosofie, prin eleva Ciurchea Maria, care a obtinut mentiune (prof.indrumator Cornel Teulea). Totodata,majoritatea absolventilor acestui liceu deveneau studenti. Dupa 1982, liceul a cunoscut un amplu proces de modernizare a spatiului scolar. S-au infiintat cabinete si laboratoare scolare precum:cabinetul de limba si literatura romana (prof.Ion Funariu), cabinetul de matematica (prof.Horatiu Judele), laboratorul de chimie (prof.Doina Drajneanu), cabinetul de limbi moderene (prof.Tatiana Constantinescu si prof.Pantelimon Cornea), sala festiva (prof.Ioan Funariu).Toate aceste realizari au fost facute sub conducerea prof.Horatiu Judele (directorul liceului) si a prof.Ion Funariu (directorul adjunct). In anul 1990 corpul profesoral al scolii a fost completat cu 21 cadre didactice titulare, marea lor majoritate avand gradul didactic I, venite prin transfer de la celelalte scoli fagarasene. In anul 1996, ca o recunoastere a faptului ca este un liceu de elita,prin Ordinul ministrului invatamantului nr.4916/11.09.1996, a primit titulatura de Colegiul National"Radu Negru", filiera teoretica, cu profilele real si uman. Incepand cu 1 septembrie 2011, Colegiul National "Radu Negru" s-a unit, prin fuziune, cu Scoala Generala nr.1, noua institutie rezultata pastrand denumirea de Colegiul National "Radu Negru". Astazi, la inceputul anului scolar 2011-2012, in cadrul institutiei trudesc profesori renumiti, cu o certa vocatie a eruditiei, obsedati de nuante si indarjiti in exigenta lor pedagogica. In prezent, colectivul profesoral al colegiului numara 39 profesori titulari dintre care:      In noul an scolar , in institutia noastra invata un numar de 1460 elevi repartizati in 51 clase I - XII(19 clase primare, 12 clase gimnaziale si 20 clase de liceu).

Top ⇑
⇑ Top


~ Corpul profesoral ~

1950-2022

Nr. crt. Numele si prenumele Materia Intre anii
1 Amza Rodica Romana 1961-1968
2 Angelescu Gabriel Romana 1972-prezent
3 Aprozeanu Mihai Istorie 1946-1964
4 Badila Aurel Rusa 1955-1962
5 Balcacean Gabriela Romana(biblioteca) 1982-2016
6 Bandiu (Berecleanu) Victoria Biologie 1956-1964
7 Barcutean (Blendea) Silvia Romana 1958-1966
8 Bardasuc Victoria Engleza 1991-1994
9 Barsan Florian Matematica 1990-2012
10 Bentea Magdalena Desen 1955-1977
11 Betiu Felicia Matematica 1978-1983;1990-2016
12 Bica (Muntenus) Maria Eugenia Engleza 1997-prezent
13 Binig Ioan Educatie fizica 1990-2012
14 Blendea Sofia Georgrafie 1963-1990
15 Boac Cornelia Biologie 1990-1999
16 Boeriu (Iaru) Gabriela Matematica 1997-prezent
17 Bogdan Elena Fizica 1987-2012
18 Bogdan Ion Fizica 1978-1990;2004-prezent
19 Bolocan Camelia 2003-2010
20 Carstea Valeria Fizica 1996-1997
21 Cazachevici Ioan Educatie fizica 1960-?
22 Cazan Georgeta Fizica 1961-1966
23 Cazan Ioan Fizica 1961-1968
24 Chima Mihaela Roxana Engleza 2006-prezent
25 Ciungu Ioan   ~1959
26 Cocorada Elena Psihologie 1990-2001
27 Cocorada Sorin Matematica 1974-2004
28 Codrea Livia Chimie 1973-1977
29 Comsa Xenia Rusa 1957-1973
30 Comsulea (Nicolau) Corina Engleza 1972-2009
31 Constantinescu Tania Rusa 1958-1991
32 Cornea Dorina Engleza 1990- 2010
33 Cornea Pantilimon Franceza 1977-2000
34 Corsatea Toma Geografie 1968-1995
35 Cristea Georgeta Chimie 1990-1999
36 Curecheanu (Anca) Liana Filosofie 1959-1960
37 Curticapean Ecaterina Diana Lb. romana 1995-prezent
38 Dadu Ionel Istorie 2023-prezent
39 Dardalat Eugenia Matematica 1968-?
40 Damian Nicolae Istorie 1950-1976
41 Dan Ramona Geografie 1995-1999
42 Dascalu Ionel Matematica 1952-1973
43 David Teodora Chimie 1959-1961
44 Deji Anton Silviu Franceza-Engleza 2021-prezent
45 Delaport Nicolae Desen 1959
46 Dinu C. Diana Angela Engleza 2008-2010
47 Dobrin Daniela Informatica 1998-prezent
48 Dobrota Maria Fizica 1966-1995
49 Dodea Mariana Franceza 1989-prezent
50 Dolejan Didina Psihologie 1963-1984
51 Drajneanu Doina Chimie 1982-prezent
52 Drenea Manuela Fizica 1988-prezent
53 Dudan Cristina Biologie 2019-prezent
54 Dumitrescu Eugen Filosofie 1946-1960
55 Dumitrescu Jena Romana 1955-1960
56 Dumitrescu Raisa Rusa 1956-1990
57 Dusa (Filip) Lavinia Ramona Engleza 2009-prezent
58 Duta Traian Matematica 1990-2012
59 Fagarasanu (Scorei) Adriana Fizica 1977-2011
60 Finescu Marilena Franceza 1972-1988
61 Flanja Elena Psihologie 2003-2009
62 Florut Mioara Geografie 1990-1999
63 Florut Vasile Fizica 1990-1997
64 Frustok Iulia Franceza 1966-1973
65 Fulicea Elena Franceza 1990-1997
66 Funariu Ion Romana 1961-1969;1978-1996
67 Galcenco Maria Biologie 1948-1986
68 Galea Alexandru Fizica 1956-1958
69 Galea Maria Fizica 1960-1969
70 Greavu Traian Istorie 1968-2005
71 Grecu Lidia Franceza 1993-2021
72 Grosu Monica Fizica 2017-prezent
73 Hanes Gheorghe Matematica 1955-1960
74 Harhoi Victoria Chimie 1972-1974
75 Has Petru Romana 1990-1994
76 Ilioasa Iulia Economie 1964-1976
77 Ionescu Raluca Franceza 1995-2013
78 Ionut Marcela Matematica 2004-prezent
79 Joanta Viorica Chimie 1980-1987
80 Judele Horatiu Matematica 1968-1997
81 Laurentiu Valeria Geografie 1955-1968
82 Lazea Gheorghe Matematica 1977-1997
83 Literat Valeriu Franceza-Romana 1919-1942
84 Lungu Silvia Chimie 1958-1988
85 Manduc (Sasu) Alina Engleza 1997-prezent
86 Marian Nicolae Matematica 1958-1959
87 Matic Anisoara Biologie 2003-prezent
88 Micu Elena Socio-umane 2010-2021
89 Mihai Eleonora Educatie fizica 1973-1999
90 Mihali Sanda Matematica 1990-1999
91 Mihali Ionel Romana 1968-1999
92 Mogos Remus Religie 1998-prezent
93 Moraru Cornel Romana 1966-1979
94 Motoc Mircea Fizica 1969-1972
95 Munteanu Ilie Romana 1990-2007
96 Nanes (Vlad) Daniela Educatie vizuala 2007-prezent
97 Nastasa (Scowronski) Adriana Romana 1992-prezent
98 Neagoe Daniela Matematica 2004-prezent
99 Neagoescu Eufrosina Filosofie 1958-1968
100 Negrea Lucia Franceza 1945-1980
101 Nica Stefan Educatie fizica 1945-1951;1955-1960
102 Nicula Doina Matematica 1961-1988
103 Nincovici S. Ovidiu Sergiu Geografie 2007-2008
104 Novacu Mihai Matematica-fizica 1919-1946
105 Pandrea Dan Chimie 1989-prezent
106 Pastin Mugurel Educatie fizica 2001-2004
107 Pirau C. Maria Biologie 2004-2017
108 Pirvu Zosin ? 1961
109 Pop Viorica Romana 1971-1972;1990-2009
110 Popovici Remus Latina 1946-1980
111 Postolache Nicolae Geografie 2010-prezent
112 Prisca Viorica Romana 1968-?
113 Puchiu Emilian Educatie fizica 1973-1996
114 Puica Mihai Biologie 1990-1999
115 Racheriu Nicolae Matematica 1961-1975
116 Radoi Valentina Matematica 1963-1991
117 Receanu Ion Franceza 1945-1959
118 Retevoi Sabin Istorie 1975-1999
119 Roman Claudia Muzica 1974-1977
120 Rosculet Gheorghe Economie 1990-1998
121 Rusu Alexandrina Biologie 2015-prezent
122 Sabadus Dionisie Matematica 1945-1958
123 Sabadus Elena Matematica 1976-2004
124 Savu Ana Chimie 1959-1968
125 Sberea Sabina Engleza 1959-1972
126 Schwartz Dieter Matematica 1986-1989
127 Scoferciu Sergiu Asist. psihopedagocica 2007-2019
128 Scoferciu Silvia Franceza 1974-1977
129 Serb Liviu Educatie fizica 1973-1977
130 Sica Vasile Educatie fizica 1941-1969
131 Simen Octavian Muzica 1945-1972
132 Socol Nicolae Biologie 1954-1960;1965-1988
133 Soitu Constantin Fizica 1960-1961
134 Spiridon Nicolae Geografie 2009-2010
135 Stan Rozeta Biologie 1968-1972
136 Stoica Lucia Fizica 1987-1999
137 Stoica Maria Biologie 1990-2004
138 Stoica Nicolae Istorie 1966-1984
139 Streza Ioan-Armand Istorie 2014-prezent
140 Suciu Daniela Informatica 2000-prezent
141 Sodolescu Radu Geografie 2016-prezent
142 Tanase (Brezai) Gabriela Chimie 1974-?
143 Tautu Vasile Matematica 1953-1956
144 Teletin Valentina Chimie 1987-2016
145 Teulea Cornel Filosofie 1984-1990;1998-2012
146 Tifrea Eleonora Istorie 1978-2011
147 Tifrea Vasile Istorie 2004-2011
148 Tincu Felicia Ionela Geografie 2023-prezent
149 Titei Nicolae Educatie fizica 1966-1999
150 Trandafir Marcel Educatie fizica 2004-prezent
151 Trif I. Claudia Informatica 1995-prezent
152 Trif Ioan Educatie fizica 1970-1977
153 Tuturea Octavian Engleza 1969-1972
154 Ulian Vladimir Geografie 2000-2007
155 Varga Cornelia Latina 1979-1983
156 Varzaru Felicia Latina 1990-2016
157 Veghes Letitia Geografie 1968-1979
158 Veghes Octavian Matematica-fizica 1958-1968
159 Vesbianu Eufrosina Educatie Fizica 1959-1967
160 Vizitiu Dumitru Stiinte Naturale 1948-1953
161 Vlad Crisita Rusa 1977-1983
162 Voila Maria Romana 1990-2016
163 Watzek Dieter Adolf Fizica 1972-1986
Top ⇑
⇑ Top


~ Directorii scolii ~

1898-2022

Nr. crt. Numele si prenumele Intre anii Observatii
1 Nemes Imre 1898-1901  
2 Szentimrei Istvan 1901-1907  
3 Major Karoly 1907-1913  
4 Kaufmann Gyorgy 1913-1915  
5 Sarkany Lorand 1915-Feb.1919  
6 Suciu Traian Feb.1919- Oct.1919   detalii
7 Damian Stefan 1919-1946   detalii
8 Serban Cornila 1946-1947   detalii
9 Marcu Petre 1947-1948   detalii
10 Vizitiu Dumitru 1948-1953   detalii
11 Dumitrescu Eugen 1953-1957   detalii
12 Popovici Remus 1957-1973   detalii
13 Stoica Nicolae 1973-1982   detalii
14 Judele Horatiu 1982-1988   detalii
15 Funariu Ion 1988-1990   detalii
16 Retevoi Sabin 1990-1994   detalii
17 Greavu Traian 1994-2005   detalii
18 Pandrea Dan Dec.2005-Dec.2009   detalii
19 Micu Elena Dec.2009-Sep. 2012   detalii
20 Bogdan Ion Sep. 2012-2017   detalii
21 Racu Maria Ian. 2017-prezent  
Top ⇑
⇑ Top


~ Directori adjuncti ~

1922-2022

Nr. crt. Numele si prenumele Intre anii
1 Radulet Matei 1922-1923
2 Stoicania Vasile 1923-1924
3 Rosala Ermil 1924-1941
4 Dragos Gheorghe 1941-1945
5 Serban Cornila 1945-1946
6 Sica Vasile 1946-1947
7 Sabadus Dionisie 1947-1948
8 Dumitrescu Eugen 1948-1950
9 Hanes Gheorghe 1950-1955
10 Ivan Ghedeon 1955-1958
11 Galea Alexandru 1956-1959
12 Damian Nicolae 1958-1961
13 Lupea Paula 1961-1973
14 Rachieru Nicolae 1961-1975
15 Judele Horatiu 1975-1982
16 Funariu Ion 1982-1988
17 Cocorada Sorin 1988-1990
18 Lazea Aurel 1990-1992
19 Sabadus Elena 1992-2004
20 Streza Ioan Armand 2004-2008
21 Mogos Remus 2008-31.08.2009
22 Bogdan Ion 1.09.2009-31.08.2010
23 Drajneanu Doina 1.09.2010-31.08.2012
24 Mogos Remus 1.09.2012-01.09.2016
25 Streza Ioan-Armand 15.09.2015-2017
26 Micu Elena 01.09.2016-2021
27 Mogos Remus 09.01.2017-prezent
28 Orzea Ioana 17.01.2022-prezent
Top ⇑
⇑ Top


~ Secretari sefi ~

1925-2022

Nr. crt. Numele si prenumele Intre anii
1 Comsa Gheorghe 1925-1960
2 Molnar Rodica 1960-1995
3 Comsit Elena 1995-prezent
Top ⇑
⇑ Top